Sint-Truiden geeft uitleg bij ontslag De Roeck: ''Hij past niet bij de ambities''

Sint-Truiden geeft uitleg bij ontslag De Roeck: ''Hij past niet bij de ambities''

20-04-2018 19:20
2

Jonas De Roeck zit volgend seizoen niet meer op de bank bij Sint-Truiden. De Limburgse club heeft besloten om na de Play-Offs afscheid te nemen van de coach die bezig was aan zijn eerste jaargang op het hoogste niveau. Voorzitter David Meekers legde aan Sporza uit waarom De Roeck moet wijken.

STVV kwam in november 2017 in Japanse handen terecht en de investeerders laten zich nu gelden, zo blijkt uit de reactie van Meekers. "Het was een moeilijke beslissing om De Roeck te ontslaan. Hij heeft ons erg gecharmeerd als persoonlijkheid, maar hij past niet helemaal bij de ambities van de nieuwe eigenaars. Nieuwe eigenaars, nieuwe wetten.''

De Japanners hebben grootse plannen met de Kanaries. "Dit seizoen hebben we 37 punten gehaald. Dat is heel mooi en daar hadden we voor het seizoen voor getekend, maar in de toekomst willen we dit overtreffen. We willen een 4 vooraan het puntentotaal zien. We zullen natuurlijk niet elk jaar Play-off I halen, maar we willen wel elk jaar meedoen voor die plaats in de top 6'', aldus Meekers.

Lees ook: De Roeck ziet eerste avontuur al meteen stoppen: "Geen deuk in zelfvertrouwen"