Gent met mes op de keel naar Charleroi: Te stereotiep, te doorzichtig

Gent met mes op de keel naar Charleroi: "Te stereotiep, te doorzichtig"

Gepubliceerd: vrijdag 20 april 2018 om 18:16vr 20-04-2018 om 18:16

Na een zes op zes tegen RSC Anderlecht en Club Brugge leek AA Gent zich op te werpen tot dé uitdager van de West-Vlaamse koploper. Twee weken later blijft van die status nog weinig over. Yves Vanderhaeghe weet dat er zondag tegen Sporting Charleroi een kentering moet komen.

Een nederlaag bij Standard (1-0) werd gevolgd door een troosteloze 0-0 tegen KRC Genk. Vooral het gebrek aan schwung viel op bij de Buffalo's. "Het is belangrijk dat we ons eigen spel terug kunnen vinden", beaamt Vanderhaeghe volgens Het Laatste Nieuws. "Ik vond niet dat er geen inzet was, maar we kenden wel teveel slordigheden aan de bal. Je moet niet altijd de actie willen maken als je in de tang van de tegenstander zit. Dan moet je de combinatie zoeken. We speelden tegen Genk te stereotiep en te doorzichtig."

"Dat zou kunnen te maken hebben met frisheid. We werden recht gehouden door een goeie mentaliteit én door onze verdediging, die er staat. Daar kan je op bouwen. Als je kan rekenen op een defensie die de nul houdt, heb je maar één doelpuntje nodig om met de drie punten naar huis te gaan. In Play-Off 1 gaat het rap, elke wedstrijd weer moet het er ‘boenk op zijn’. Het is niet zo dat de wil er niet is, maar we maken technische fouten die in Play-Off 1 niet thuis horen. Dat kan opgelost worden door het simpel te houden", herhaalt de trainer van Gent. 

Poll

Waar eindigt Gent?

(160 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws