Vanhaezebrouck kan verrassen in Genk: Hanni ook ooit als valse negen gebruikt

Vanhaezebrouck kan verrassen in Genk: "Hanni ook ooit als valse negen gebruikt"

20-04-2018 17:59
2

Hein Vanhaezebrouck zit met de handen in het haar. Lukasz Teodorczyk schoot de voorbije weken weer wakker na een lange winterslaap, maar leverde woensdag, door ziekte, een draak van een partij af tegen Standard. Op bezoek bij KRC Genk zal de trainer van RSC Anderlecht misschien moeten schuiven.

Als Teo niet fit geraakt, lijkt Sylvère Ganvoula de eerste vervanger. Verschillende waarnemers en fans stellen zich echter de vraag of de Congolees het niveau van Anderlecht wel in zich heeft. "Iedereen schiet op Ganvoula, maar hij was meer aanwezig in het spel dan Teo", verweert Vanhaezebrouck zich volgens Het Laatste Nieuws.

Een meer creatieve oplossing behoort ook steeds tot de mogelijkheden. "Ik heb ooit Hanni als valse negen gebruikt", verwijst Vanhaezebrouck naar de verplaatsing op Standard in januari. De Algerijn maakte toen een hattrick als hangende spits. "Maar dan moet er elders wel lengte in je ploeg zitten. Zeker tegen Genk, dat veel centimeters telt. Ach, de spoeling is nu eenmaal dun, niets aan te doen."