'KBVB in overleg met Chelsea: bond wil Batshuayi klaarstomen bij Maesschalck'

'KBVB in overleg met Chelsea: bond wil Batshuayi klaarstomen bij Maesschalck'

20-04-2018 16:34
3

Met nog circa 50 dagen tot de opening van het WK in Rusland, is Michy Batshuayi aan een race tegen de klok begonnen. Geraakt hij op tijd hersteld van zijn enkelblessure of niet? De dokters van zijn club Chelsea zijn alvast hoopvolg gestemd.

Batshuayi was als huurling de laatste twee maanden zeer succesvol bij Borussia Dortmund, waar het helaas tot een abrupt einde van zijn seizoen kwam. Onze landgenoot beschadigde zijn enkelgewricht tijdens de derby tegen Schalke 04 (2-0 verlies). Sindsdien wordt er druk gespeculeerd over de duur van zijn revalidatie. Batshuayi is inmiddels teruggekeerd bij moederclub Chelsea. Volgens Het Laatste Nieuws denken de dokters van de Londense club dat Batshuayi het WK gaat halen.

Naar verluidt is bij Chelsea de verwachting dat de spits zo'n vier weken buitenspel staat. Dat is goed nieuws voor de speler, bondscoach Roberto Martinez en de Belgische Voetbalbond. De KBVB wil er kort op zitten en neemt volgens de krant snel contact op met Chelsea om het revalidatieproces te bespreken. Het liefste ziet de medische staf van de nationale ploeg hem de komende weken revalideren bij Lieven Maesschalck, de kinesist van de Rode Duivels.

Lees ook: Bondscoach heeft goed nieuws voor Duivels: 'Deur blijft open tot laatste dag'