Scheidsrechtersbaas Verbist legt uit waarom goal van Club Brugge werd afgekeurd

20-04-2018 15:32
14

Club Brugge keek bij rust al tegen een comfortabele 3-0 voorsprong aan tegen een zwak Charleroi. Ruud Vormer had nochtans in minuut 41 al de 4-0 op het scorebord gezet. Na tussenkomst van de videoref werd de treffer afgekeurd. Scheidrechtersbaas Johan Verbist legt uit waarom.

Wesley Moraes stuurde Vormer alleen op doel af, die vervolgens oog in oog met Parfait Mandanda niet faalde. Van buitenspel was nooit sprake, dus het onbegrip bij de aanhang van Club Brugge was groot toen ref Jonathan Lardot na het bekijken van de beelden de 4-0 annuleerde. Verbist verduidelijkt nog eens de VAR-fase, die tot het juiste oordeel leidde.

"Het vierde doelpunt van Club Brugge KV werd terecht afgekeurd voor een voorafgaande duwfout van Marvelous Nakamba op Amara Baby. Hierdoor won Marvelous Nakamba het kopduel, kwam Club Brugge in balbezit en zette de aanval op waaruit het doelpunt gescoord werd'', verklaart Verbist op de website van de Belgische Voetbalbond.