Vanhaezebrouck neemt Teodorczyk in bescherming: ''Herinnert zich de match niet''

Vanhaezebrouck neemt Teodorczyk in bescherming: ''Herinnert zich de match niet''

20-04-2018 14:41
16

Anderlecht liep deze week averij op in de titelrace door met 2-1 onderuit te gaan bij Standard. Na de match kreeg vooral spits Lukasz Teodorczyk een lading kritiek over zich heen als gevolg van een waardeloos optreden. De Pool lijkt daar een goed excuus voor te hebben.

Hein Vanhaezebrouck gaf vrijdagmiddag een persconferentie, waarbij het slechte spel van Teodorczyk niet onbesproken kon blijven. Vanhaezebrouck laat echter weten dat Teodorczyk last van zijn sinussen had, waardoor hij absoluut niet fit op het veld stond. ''Teo voelde zich niet goed'', aldus Vanhaezebrouck.

De oefenmeester liet ook weten dat Teodorczyk zich ook besefte dat zijn ploeg niets aan hem had op Sclessin. ”‘We speelden met tien’, zei hij me. En ook gaf hij toe dat hij, door de omstandigheden, nérgens was. Hij herinnert zich de match zelfs niet'', doet Vanhaezebrouck een opmerkelijke uitspraak.

Volgens de oefenmeester is Teodorczyk zelfs een twijfelgeval voor de verplaatsing naar Racing Genk, die zaterdag al op het programma staat. Achter de naam van Sven Kums en Lazar Markovic staat eveneens een vraagteken.

Lees ook: Joos ziet storende factor bij Anderlecht: "Hij is het zelf ook beu"