'Wenger wijst gedroomde opvolger aan voor vrijgekomen Arsenal-vacature'

'Wenger wijst gedroomde opvolger aan voor vrijgekomen Arsenal-vacature'

20-04-2018 14:03
2

Patrick Vieira is de grote favoriet om Arsène Wenger op te volgen als manager van Arsenal. Vrijdag werd bekend dat Wenger na dit seizoen afscheid neemt.

In Engeland wordt druk gespeculeerd over mogelijke opvolgers van Wenger. Bovenaan het lijstje van de bookmakers staat Vieira, oud-speler van Arsenal en nu trainer van New York City in de Major League Soccer. Volgens beINSPORTS is Vieira door Wenger aanbevolen bij Arsenal. Intern zou de club verdeeld zijn over de mogelijke aanstelling van de 41-jarige Fransman.

Wenger sprak deze week nog lovend over Vieira. "Ooit kan hij dat zeker aan, ja. Ik heb zijn loopbaan gevolgd. Hij doet het over het algemeen prima, maar de Premier League blijft bijzonder. Er zijn genoeg oud-spelers die de potentie, de intelligentie en de kennis hebben om zich hier staande te houden."

Bij de bookies staan ook Thomas Tuchel (clubloos), Joachim Löw (Duitsland), Brendan Rodgers (Celtic), Carlo Ancelotti (clubloos), Massimiliano Allegri (Juventus) en Leonardo Jardim (AS Monaco), hooggenoteerd.