De ambiance op hun tribunes is uniek voor het Belgische voetbal

"De ambiance op hun tribunes is uniek voor het Belgische voetbal"

20-04-2018 13:45
7

Club Brugge lijkt dit seizoen de titel te pakken, maar wie wordt er tweede? Voor Hugo Camps mag dat Standard zijn. De columnist van Het Laatste Nieuws is diep onder de indruk van de sfeer bij de Luikenaars.

Standard legt de laatste weken dan ook een uitstekend parcours af. "Was Club Brugge de smaakmaker van de reguliere competitie dan is Standard de Liège dat in de Play-Offs. Anderlecht doet ook mee, maar is een graadje meer onderkoeld. Standard speelde in kampioenenstijl. Dat was lang geleden."

Standard heeft vooral frivoliteit voorin. "De Luikenaars hadden met Edmilson en Carcela iets meer raffinement in huis dan de Brusselaars. Daar was zelfs recuperatiereus Trebel niet op toegerust. In Barcelona en Manchester zouden die twee ook monden doen openvallen. En er is het magische enthousiasme van de twaalfde man. De tribunes op Sclessin creëren een ambiance die uniek is voor het Belgische voetbal."

Zelfs de vaak verguisde Sa Pinto krijgt nu lof. "Zoals hij Standard gekneed heeft, tegen alle hoon in, verdient deze Portugees een standbeeldje op de Place Saint-Lambert. Of hij is een groot psycholoog, of een groot tacticus, misschien ook ordinaire Schauspieler, maar zijn succes bij de moeilijkste club van het land is onweerlegbaar. Daarbij, mateloos geliefd bij zijn spelers."