Bevestiging uit Nederland: Bandé stap dichter bij vervroegd vertrek

Bevestiging uit Nederland: Bandé stap dichter bij vervroegd vertrek

21-04-2018 08:51
2

Hassane Bandé gaat eerder dan verwacht van KV Mechelen naar Ajax. De negentienjarige aanvaller traint maandag voor het eerst mee in Amsterdam.

Dat meldt Het Nieuwsblad. KV Mechelen speelt door de degradatie nergens meer voor. Daardoor is de weg vrij voor Bandé om eerder dan verwacht aan te sluiten bij Ajax. Hij traint naar alle waarschijnlijkheid maandag voor het eerst mee met de selectie van Erik Ten Hag. Zijn contract gaat wel gewoon in op 1 juli. In december tekende de aanvaller voor vijf jaar in Amsterdam.

In de winterstop was er sprake van dat Bandé eerder naar Ajax zou komen. Marc Overmars bood een extra geldbedrag om hem vervroegd over te nemen, maar Mechelen ging daar niet op in. 

Update 21/4: Een woordvoerder van Ajax bevestigt in gesprek met De Telegraaf dat Bandé zich inderdaad komende week al meldt in Amsterdam. Het papierwerk wordt momenteel in orde gemaakt. Dit weekend hoopt Ajax groen licht te krijgen vanuit Mechelen. Door zijn vervroegde komst kan Bandé alvast 'wennen en kennismaken met de mensen op De Toekomst.'