Clement klopt zich op de borst: Recordcijfers sinds mijn komst

Clement klopt zich op de borst: "Recordcijfers sinds mijn komst"

20-04-2018 13:00

Racing Genk heeft voorlopig een 5 op 12 behaald in Play-Off 1, een score waar het niet bepaald tevreden mee is. Aan de conditie zal dat evenwel niet liggen. Philippe Clement ziet dat zijn spelers nog heel wat in de tank hebben.

Meer nog: de spelers zijn conditioneel nog beter dan bij de komst van Clement. Tegen AA Gent waren er met Pozuelo, Trossard, Malinovsky en Seck zelfs vier spelers die meer dan twaalf kilometer hebben gelopen.

"Absolute recordcijfers sinds mijn komst hier. Soms krijgen bepaalde spelers wel eens het verwijt dat ze er niet alles aan doen. Wel, deze cijfers weerleggen dat. Er is bij ons niemand die kijkt op een inspanning meer of minder. Dat verklaart voor een belangrijk stuk het geringe aantal doelkansen dat we weggeven. Dat is niet enkel een zaak van de defensie maar van het hele team."

Clement hamert dan ook vaak op uithouding. "Tijdens het oefenkamp in Spanje hebben we een gezonde basis gelegd door heel veel op duur te werken. Daarna volgde een periode waarin we acht matchen voorgeschoteld kregen in 24 dagen. Ook de preactivatie voor aanvang van elke training en de langere duur van de trainingen zelf hebben bijgedragen tot dit resultaat. Dat zie je terug op het veld. Op het vlak van pressing vooruit hebben we een grote evolutie doorgemaakt."