OFFICIEEL: Wenger pakt na 22 jaar zijn boeltje bij Arsenal

OFFICIEEL: Wenger pakt na 22 jaar zijn boeltje bij Arsenal

20-04-2018 10:55
5

Een einde van een tijdperk is aanstaande bij Arsenal: Arsène Wenger verlaat de club komende zomer na een dienstverband van 22 jaar. Dat meldt de Londense club vrijdag via de officiële kanalen.

Wenger ligt al langer onder vuur bij The Gunners omdat het hem al jaren niet lukt om grote successen te boeken. De laatste twaalf seizoenen in de Premier League eindigde Arsenal slechts één keer als nummer twee en werd het niet een keer kampioen. In 2004 werd Wenger voor het laatst kampioen met Arsenal. Ook dit seizoen vallen de resultaten tegen: Arsenal staat weliswaar in de halve finale van de Europa League, maar staat ook op een magere zesde plek in de eigen competitie.

"Na zorgvuldig overleg met de club heb ik het gevoel gekregen dat dit het juiste moment is om een stap terug te doen aan het einde van dit seizoen", zegt de Franse manager op de website van Arsenal. "Ik voel me vereerd dat ik het voorrecht heb gehad om deze club voor zo'n lange periode te mogen dienen. Ik heb de club altijd geleid met volledige toewijding."

Wenger staat sinds 1996 aan het roer in Londen. Sindsdien won hij met Arsenal zeven keer de FA Cup en werd hij drie keer landskampioen (waarvan één seizoen ongeslagen). Europese successen bleven uit, maar dat doet niets af aan de waardevolle diensten die de manager bewees aan Arsenal en het Engelse voetbal.

"Aan alle Arsenal-liefhebbers: zorg voor deze club en houd de waardes in stand. Jullie hebben mijn liefde en steun voor altijd", aldus Wenger. Clubeigenaar Stan Kroenke: "Dit is een van de moeilijkste dagen die we ooit hebben gekend." De club bedankt Wenger voor alle jaren. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend.