Degryse zag één minpuntje bij Club: Hij had de meeste problemen

Degryse zag één minpuntje bij Club: "Hij had de meeste problemen"

20-04-2018 11:00
12

Club Brugge maakte er donderdag een demonstratie van tegen Sporting Charleroi. Het werd vlotjes 6-0. Een knappe uitslag, waaruit Marc Degryse concludeert dat de tactische aanpassingen hebben geloond. Dat vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Leko keerde namelijk terug naar zijn klassieke 3-5-2, mét Wesley Moraes in de basis. "Na de twee lastige verplaatsingen met Refaelov in de basis was de keuze voor opnieuw twee spitsen logisch. Met Diatta  in plaats van Cools bracht Leko nog extra aanvallende impulsen en vinnigheid aan de aftrap. Leko wou meer mensen in de box zien en de keuze voor Wesley en Diaby loonde meteen. Het werd ook duidelijk dat Club de tegenstander met deze veldbezetting meer bij de keel kan grijpen."

Eén Bruggeling was volgens Degryse wel in mindere doen. "Nakamba had bij Club de meeste problemen. Slordig in de balcirculatie. Eén keer leidde zijn balverlies tot een kans voor Rezaei, die eerder ook al een plaatsbal naast het doel had gelegd. Maar de weerstand van Charleroi was bedenkelijk. Play-Off 1 onwaardig zelfs, het was al Club dat de klok sloeg."

Club lijkt zo helemaal klaar voor de clash met Standard. "Het belangrijkste wat de Club-familie wou zien, was een overtuigend aanvallend compartiment. En dat is gelukt, met een sterke Diaby en Wesley. Dit Club was weer op kampioenenniveau en dat is slecht nieuws voor de concurrentie. Als daar na deze demonstratie van Club en de voorsprong nog sprake van kan zijn."