'Het is onwaarschijnlijk dat Anderlecht hem volgend seizoen wil houden'

'Het is onwaarschijnlijk dat Anderlecht hem volgend seizoen wil houden'

20-04-2018 08:55
2

Lazar Markovic werd op het laatste momenten van de wintermercato nog in huis gehaald door RSC Anderlecht. Paars-wit huurt de flankaanvaller van Liverpool FC. Na een lastig begin lijkt de Serviër gelanceerd, of is dat pas schijn?

De aalvlugge flankaanvaller maakte indruk met zijn sprinttests. Met 3,98 seconden op 30 meter doet niemand in het Anderlecht-kamp beter. Toch was zijn conditie beneden alle peil, intussen is dat echter al beter. De laatste weken speelde Markovic zich in de harten van de fans. Zij hopen op een definitieve transfer.

Het Nieuwsblad betwijfelt echter of dat wel een goed idee is. Markovic heeft het namelijk niet zo op met professionaliteit. Na enkele toptransfers liet de Serviër zich wat hangen, leefde hij er wat minder voor. Daardoor begon hij te sukkelen met allerlei spierblessures. Sindsdien ging het bergaf voor de 24-jarige flankspeler.

Een verlengd verblijf? 
Bij Anderlecht heeft Markovic het ook moeilijk om een volledige wedstrijd af te werken. Zo was Markovic zijn pijp tegen Club Brugge al na een halfuurtje uit. Daarom denkt het dagblad dat de Serviër geen betrouwbare versterking is met het oog op de titelstrijd.

'Het is dan ook erg onwaarschijnlijk dat Anderlecht hem volgend seizoen wil houden. Hij heeft nog een jaar contract bij Liverpool, maar volgens insiders moet hij naar een competitie die minder intens is. Om weer vanaf nul te herbeginnen. Dat kan niet bij RSCA', klinkt het.