'Genk kan aalvlugge flankaanvaller wegplukken bij Belgische topclub'

'Genk kan aalvlugge flankaanvaller wegplukken bij Belgische topclub'

20-04-2018 08:20
1

KRC Genk hoopt dit seizoen Europees voetbal af te dwingen. De Limburgers doen er alles aan om de vierde plaats in de klassering te pakken te krijgen. Het denkt echter ook al aan volgend seizoen. Het kan daarbij een huurling definitief in huis halen.

Afgelopen winter haalde Genk op huurbasis Dieumerci Ndongala weg bij Standard Luik. De vinnige flankspeler was in Luik overbodig. In de Luminus Arena loopt het echter wel vlot voor de Congolees. De Limburgers wisten een aankoopoptie te verkrijgen, waardoor Ndongala voor een bedrag van 1,35 miljoen euro kan gehaald worden.

Tot 15 mei
Het Belang van Limburg schrijft dat Genk de optie op hun huurspeler wellicht zullen lichten. Het is dan vooral de bedoeling om de Congolees nadien voor meer centen door te verkopen. Technisch directeur Dimitri de Condé weerlegt dat enigszins.

"De beslissing over Ndongala is intern nog niet genomen. We hebben daar tijd voor tot 15 mei. Maar als we effectief de optie lichten bij Standard, zal dat zijn om Ndongala langer aan ons te binden. Niet om hem snel weer van de hand te doen", aldus de Condé.