'Wijnglas-incident krijgt staartje, Bondsparket oordeelt over strafmaat'

'Wijnglas-incident krijgt staartje, Bondsparket oordeelt over strafmaat'

20-04-2018 08:05
20

Standard won dan wel de topper tegen de rivalen van RSC Anderlecht (2-1), toch werd de wedstrijd ontsierd door een incident met een wijnglas. De dader in kwestie werd ontmaskerd, er hangt hem én Standard een fikse straf boven het hoofd.

Jadranka Lozina, politiewoordvoerster van Luik, geeft aan dat het niet bij één enkel glas bleef. "Hij gooide twee glazen vanuit de business seats", opent ze in Het Laatste Nieuws. "Eén glas kwam in de tribune terecht, het ander op het veld. Getuigen toonden de politie wie gegooid had."

De camerabeelden gaven de getuigen gelijk. De man werd verhoord door politie, het dossier werd doorgespeeld naar de voetbalcel. Zij moeten de strafmaat voor de dader gaan bepalen. De man in kwestie riskeert een boete van 250 tot 5.000 euro en een stadionverbod van drie maanden tot vijf jaar.

Bondsparket aan zet
Daar blijft het echter niet bij. Ook Standard riskeert gestraft te worden voor het wangedrag van één van zijn supporters. Het rapport van ref Lawrence Visser werd overgemaakt aan het bondsparket. Zij zullen oordelen of Standard dit had kunnen vermijden en of een eventuele sanctie op zijn plaats is.