Club Brugge neemt stevige optie op landstitel na galawedstrijd tegen Charleroi

19-04-2018 22:18
19

Club Brugge heeft donderdagavond een stevige optie op de landstitel genomen. Blauw-Zwart maakte in eigen stadion gehakt van Charleroi (6-0) en loopt opnieuw drie punten weg van eerste achtervolger RSC Anderlecht.

Club-coach Ivan Leko speelde opnieuw met twee spitsen tegen Charleroi. Rafaelov verloor zijn basisplaats aan Wesley Moraes en die wissel rendeerde meteen. Na amper één minuut scoorde de Braziliaan met een afgeweken schot. Het was de start van 90 minuten eenrichtingsvoetbal naar het doel van Charleroi.

Blauw-Zwart liet nog enkele kansen onbenut, maar halfweg de eerste helft verdubbelde Diaby de score. Hij duwde een doorgekopte hoeschop binnen aan de tweede paal. Even later mochten de boeken helemaal dicht voor de bezoekers toen Vormer de 3-0 binnen kopte. De Nederlander scoorde nog een tweede keer, maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd door de VAR.

Charleroi-coach Felice Mazzu greep in tijdens de pauze en wisselde meteen twee keer. Dat bracht echter weinig zoden aan de dijk. Wesley maakte kort na de rust zijn tweede van de avond na een sublieme doorsteekpass van Hans Vanaken. Club Brugge bleef duwen en speelde Charleroi helemaal van het kastje naar de muur.

Vanaken zette de 5-0 forfaitscore op het bord na een knappe actie van invallers Refaelov en Cools. Tien minuten voor affluiten was de Israëlische middenvelder zelf aan het feest. Hij scoorde in de rebound nadat een schot van Cools op de paal uiteenspatte. Daarna vond de thuisploeg het welletjes en speelde de wedstrijd simpel uit.

Dankzij deze zege neemt Club Brugge een stevige optie op de landstitel. Eerste achtervolger RSC Anderlecht volgt nu op zeven punten van de leider in de Jupiler Pro League.