Start Antwerp met 'Preacher', 'La Machine' en 'QLFOTKIRICTM' in de basis?

Start Antwerp met 'Preacher', 'La Machine' en 'QLFOTKIRICTM' in de basis?

Gepubliceerd: donderdag 19 april 2018 om 20:45do 19-04-2018 om 20:45

Zowel Antwerp als KV Oostende hebben het biermerk Maes als sponsor, en zij hebben een opvallende actie bedacht. Komende speeldag tussen de spelers niet met hun echte namen, maar wel met hun bijnamen op de rug spelen. De shirts worden later verkocht voor het goede doel.

Het Nieuwsblad weet onder meer dat Jelle Van Damme even 'La Machine' wordt, terwijl de bijnaam 'Preacher' verwijst naar William Owusu. De 'QLFOTKIRICTM' van Stallone Limbombe springt ook in het oog, maar wordt verder niet uitgelegd.

Geoffry Hairemans speelt dan weer met 'Geoffke Deurne-Noord'. "Eigenlijk hebben de supporters mijn bijnaam gecreëerd, ze zingen het wekelijks tijdens de wedstrijden. Ik ben een jongen van Deurne-Noord en groeide op in de schaduw van de Bosuil. Sinds de strafschop thuis tegen Lommel, is het allemaal nog meer beginnen leven, ik denk dat ik zelfs ooit een standbeeld ga krijgen in Deurne-Noord", lacht hij.

Bij Oostende zal Fernando Canesin met 'PAI' spelen. "Al jaren noemen mijn teammaats en vrienden mij ‘Pai’. Het is het Portugees voor ‘vader’, maar we gebruiken het in Brazilië net zoals je hier in België zou zeggen ‘maatje ‘of 'copain'. Ik ben dat woord hier ook gaan gebruiken in de kleedkamer en bij wijze van grap zijn mijn ploeggenoten me zo gaan noemen. Intussen is het al helemaal ingeburgerd. Ik vind het geweldig dat ze dit hebben overgenomen. Het is een bewijs van echte vriendschap binnen onze ploeg en het toont aan dat iedereen me ook wel echt graag heeft."

Poll

Leuk idee van Maes?

(113 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws