'Barcelona opent offensief en wil afkoopsom naar 250 miljoen euro tillen'

'Barcelona opent offensief en wil afkoopsom naar 250 miljoen euro tillen'

19-04-2018 18:00

FC Barcelona opent een offensief voor Samuel Umtiti. Dat schrijft El Mundo Deportivo. De minimale afkoopsom in het contract van de Franse verdediger moet omhoog, anders kan hij zomaar vertrekken.

Geïnteresseerde clubs hoeven op dit moment 'slechts' zestig miljoen euro te betalen voor Umtiti. De 24-jarige stopper, die wordt begeerd door onder meer Manchester United, is een vaste waarde in de basiself van trainer Ernesto Valverde en mag onder geen enkele voorwaarde vertrekken.

El Mundo Deportivo schrijft donderdag dat Barcelona van plan is Umtiti een nieuw contract aan te bieden, waardoor ook de vastgestelde afkoopsom van zestig miljoen euro verdwijnt. Tekent de hoofdrolspeler bij, dan wordt hij in één klap 250 miljoen euro waard.

Barcelona wil de concurrent van Thomas Vermaelen vóór de start van het WK in Rusland (14 juni) vastleggen. De Franse international kwam twee jaar geleden over van Olympique Lyon en is, ondanks een recente vormdip, onomstreden. In de tussentijd mikt de club ook op Clément Lenglet (Sevilla) en Matthijs de Ligt (Ajax).