'Anderlecht, Club Brugge en Standard strijden om de komst van WK-ganger'

'Anderlecht, Club Brugge en Standard strijden om de komst van WK-ganger'

19-04-2018 17:40

De Belgische topclubs vochten al vaak interessante duels uit op de transfermarkt. Mogelijk lonkt er komende zomer weer een spannende strijd, want Anderlecht, Club Brugge en Standard zouden zich graag willen versterken met de Peruviaanse international Miguel Trauco. Dat meldt het plaatselijke Libero.

Trauco is een 25-jarige linksachter, die nog tot en met december 2019 onder contract staat bij het Braziliaanse Flamengo. Hij komt daar echter totaal niet in de plannen van zijn coach voor. Trauco werd deze week niet geselecteerd voor het Copa Libetadores-duel tegen het Colombiaanse Santa Fe. In zijn vaderland zorgt dat voor de nodige speculaties over zijn toekomst.

Libero houdt sterk rekening met een transfer naar de Jupiler Pro League. Anderlecht had Trauco in 2016 al op de radar staan en de Brusselaars zouden opnieuw interesse in hebben. Naar verluidt heeft paars-wit echter concurrentie van zowel Club Brugge als Standard. Het is niet bekend of AA Gent, dat hem twee jaar geleden ook volgde, zich ook in de strijd gaat mengen.

Een transfer wordt echter pas na het WK verwacht. Trauco is namelijk een vaste waarde bij Peru, dat voor het eerst sinds 1982 weer van de partij is op het wereldkampioenschap. De 16-voudig international zou het WK willen gebruiken om zich in de kijker te spelen. Trauco heeft momenteel een waarde van 2 miljoen euro, maar stijgt mogelijk nog bij goede optredens in Rusland.