Daarom moest Van Holsbeeck ophoepelen: 'Dat was zijn verantwoordelijkheid'

Daarom moest Van Holsbeeck ophoepelen: 'Dat was zijn verantwoordelijkheid'

19-04-2018 16:46
5

Herman Van Holsbeeck is met stille trom moeten vertrekken bij RSC Anderlecht. Volgens VRT-journalist Stijn De Groote heeft Marc Coucke heel snel de beslissing genomen om een nieuwe manager aan te stellen bij paars-wit.

De Groote mocht gedurende zes weken het doen en laten van Coucke volgen. "Hij leidt 16 bedrijven en het gevoel dat ik gekregen heb is dat hij heel snel analyseert en zegt wat goed en wat slecht is. En wat slecht is, daar neemt hij afscheid van. Zo denk ik bijvoorbeeld dat voor hem Herman Van Holsbeeck verantwoordelijk is voor wat hij cijfermatig bij Anderlecht heeft gezien", vertelde de journalist aan Sporza.

"Mensen denken soms dat Marc Coucke een rol speelt, maar dat is eigenlijk niet het geval", vervolgde De Groote. "Hij is de meest flamboyante ondernemer van het land, maar tegelijkertijd is hij iemand die volle bak voort doet. Iedereen waarmee ik gesproken heb, heeft me gezegd: "Hij denkt 7 stappen sneller dan iemand anders." Marc deed in zijn jeugd aan schaken en denksporten en je ziet dat hij heel snel denkt."

Lees ook: Coucke heeft grootse plannen met Anderlecht: '"Naar de Europese subtop"