'Interne onrust bij Barça na enorm fiasco: spelers bekritiseren trainer Valverde'

'Interne onrust bij Barça na enorm fiasco: spelers bekritiseren trainer Valverde'

Gepubliceerd: donderdag 19 april 2018 om 14:49do 19-04-2018 om 14:49

Ernest Valverde, trainer van FC Barcelona, staat onder druk bij zijn eigen spelers. De selectie van Barça houdt de Spanjaard verantwoordelijk voor de uitschakeling in de Champions League.

Barça won de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League met 4-1 van AS Roma, maar werd een week later alsnog uitgeschakeld omdat Roma de return met 3-0 won. Na afloop van die nederlaag heeft het gedonderd in de kleedkamer van de koploper van de Primera Division, schrijft Sport

Op persoonlijk niveau hebben de spelers geen problemen met Valverde, maar de tactische keuzes van de trainer vallen een stuk minder goed de laatste tijd. Een van de sterren in de selectie heeft Valverde na het fiasco in Rome aangesproken op zijn keuzes.

"Dit was een wedstrijd voor fysiek sterke spelers", aldus een van de spelers. Valverde had daarop geen antwoord. Onder meer de fysiek sterke Paulinho stond niet in de basis in de return tegen Roma. In de daaropvolgende uren was de sfeer niet te harden binnen de spelersgroep en staf. 

Valverde is zich bewust van de druk die op zijn schouders rust en de trainer weet dan ook dat er geen ruimte meer is voor fouten. Zaterdag wacht een belangrijke test: dan is Sevilla de tegenstander in de finale van de Copa del Rey. In de Primera Division ligt Barcelona overigens nog op koers om ongeslagen kampioen te worden.

Plaats een reactie

dethklok28 +5724
donderdag 19 april 2018 om 15:28
Ik kan het artikel volgen. Maar word gemeld door SPORT. Dus trek mij er niets van aan.
Ik begrijp ook sommige keuzes niet, maar de Spelers moeten ook in eigen boezem kijken. (En bij de 4-1 stond Paulinho ook niet on de ploeg.)
En Paulinho gaat de zaak niet maken...
Vind ik leuk
firedwarf +4228
donderdag 19 april 2018 om 22:46
das waar ma na de 4-1 had je in de return op veilig moeten spelen en busquets eruit halen want speelde met inspuiting en daar paulinho als echte stofzuiger op het middenveld moeten posteren... Ik zeg niet dat de blunders van umtiti en piqué dan mss niet gevallen waren maar het had meer evenwicht in het middenveld gebracht waardoor de kans op scoren mss groter was geweest... had barcelona ene keer kunnen scoren hadden we gelijk een heel ander verhaal gehad... Maar uiteindelijk het is een grote schande op deze manier uitgeschakeld te worden door dit AS Roma waarmee ik hun prestatie uiteraard niet wil onderschatten... Zij hebben er gewoon het maximale uitgehaald en blijven geloven in hun kansen en verdiend gewonnen
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws