'Barcelona richt zijn pijlen op middenvelder uit Eredivisie'

'Barcelona richt zijn pijlen op middenvelder uit Eredivisie'

19-04-2018 12:45
3

FC Barcelona lijkt niet twee, maar drie spelers van Ajax in het vizier te hebben. Na Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong wordt ook Donny van de Beek in verband gebracht met de Catalaanse grootmacht.

Bronnen binnen Ajax bevestigen aan El Mundo Deportivo dat Barcelona ook in de markt is voor Van de Beek. De 22-jarige middenvelder maakt net als De Ligt en De Jong deel uit van het 'Plan Renove' voor de selectie van Barça, die in de zomer een sterke verjongingskuur moet krijgen.

Het MD schrijft dat Ajax eerder bereid is Van de Beek te verkopen dan De Jong. Het contract van de middenvelder, die dit seizoen een vaste basisplaats heeft onder trainer Erik ten Hag en voorganger Marcel Keizer, loopt tot medio 2022.

Van de Beek werd de laatste tijd uitgebreid bekeken door Barcelona. Robert Fernandez, technisch secretaris in Camp Nou, kreeg daarbij hulp van rechterhand Urbano Ortega en scouts Pep Boada en José Bakero. In Nederland wordt Barça naar verluidt op de hoogte gehouden door oud-spelers Ronald Koeman, Frank de Boer en Ronald de Boer.