Deze opvallende figuur wil zich inkopen in het Belgische voetbal

Deze opvallende figuur wil zich inkopen in het Belgische voetbal

19-04-2018 11:50
3

Tony Bloom wil Union Saint-Gilles overnemen. De Brit is de eigenaar van Premier League-club Brighton & Hove Albion, de ploeg van oude bekenden Mathew Ryan, José Izquierdo en Anthony Knockaert.

Voor Union zou een overname meer dan welkom zijn. De Brusselse club beschikt met vier miljoen euro over een van de kleinste budgetten in het Belgische profvoetbal. De club zou ook niet weigerachtig staan tegenover een overname door de achtenveertigjarige Bloom. Vooral het feit dat voorzitter Jurgen Baatszch zou mogen aanblijven als voorzitter vindt men goed nieuws in Brussel. Komende maandag wordt een aandeelhoudersvergadering gehouden, waarop de de deur volledig zal opengezet worden, weet Het Laatste Nieuws.

Opvallend is dat Bloom zijn fortuin opbouwde met gokken. De Engelse media noemen hem al jaren ‘de beste gokker ter wereld’. Enkele jaren geleden won hij een pokertornooi, met het prijzengeld richtte hij een bedrijf op dat bedrijven adviseert over weddenschappen. Een winstgevende zaak, want de Brit investeerde in totaal al meer dan 400 miljoen euro in Brighton. Bij Union hopen ze ongetwijfeld op hetzelfde scenario.