Neemt Martinez debutant mee naar WK? Ik volg hem van zeer dichtbij

Neemt Martinez debutant mee naar WK? "Ik volg hem van zeer dichtbij"

19-04-2018 11:18
2

Bondscoach Roberto Martinez mag zich een beetje zorgen maken voor het komende WK. Voorin is Christian Benteke uit vorm en kampt Michy Batshuayi met een zware blessure. Zet dat de deur open voor Landry Dimata?

Dimata wordt op deze manier één van de kandidaten om mee te gaan naar het WK. "Ik volg Dimata van heel dichtbij. Hij heeft een schitterend seizoen gedraaid bij Wolfsburg en bij de nationale beloften. Ik sluit niet dat ik op het WK een nieuwe speler erbij haal, een soort factor X", vertelt hij bij L'Avenir. "Dat kan Dimata zijn of iemand anders. We hebben veel spelers voor die positie, ik tel er ook nog Laurent Depoitre bij."

Martinez volgt ook nog andere potentiële Duivels. "Spelers zoals Praet en Castagne spelen op heel hoog niveau en spelen een belangrijk rol in een uitstekende competitie. Zij zijn de toekomst van het Belgische voetbal, ook als ze misschien niet naar het WK gaan."

Martinez gaat in ieder geval vol vertrouwen naar Rusland. "Ik heb een sterke groep. Ik heb tachtig procent van de kern al in mijn hoofd. Daarnaast zijn er nog twaalf of dertien spelers die in de balans liggen."