Opvallende carrièreswitch voor Stadion-presentator Coninx: Kijk er echt naar uit

Opvallende carrièreswitch voor Stadion-presentator Coninx: "Kijk er echt naar uit"

19-04-2018 09:33
9

Binnenkort zien we Tom Coninx mogelijk niet op onze schermen. Het contract van de presentator loopt af bij VTM en wordt niet verlengd. Hij keert ook grotendeels terug naar zijn eerste liefde: radio.

"Nu het voetbal naar de concurrentie verhuisd is, zijn er ook gevolgen voor mijn werk bij de zender. Mijn contract is niet verlengd", zegt de presentator aan Het Laatste Nieuws.

"Plots was ik op zaterdagavond vrij. Heel raar na 12 jaar voetbal. Wat ik al die jaren zielsgraag had gedaan, was weg. Na de finale van de Champions League wordt het nog anders. We gaan nu samen bekijken hoe het straks verder moet. Het allesomvattende contract dat eind juni afloopt, zal niet verlengd worden."

Terug naar radio, ook nog TV?
Of we ook helemaal afscheid moeten nemen van Coninx is nog maar de vraag. "Tegelijkertijd is het een unieke kans om een nieuwe start te nemen. We zijn niet op elkaar uitgekeken. Integendeel. Ja, er is een en ander weggevallen, maar er blijft voldoende over om aan de slag te blijven."

Wat Coninx sowieso wél al zal doen is radio maken. Hij gaat met Leen Demaré aan de slag bij. "Ik kijk daar echt naar uit", vertelt hij. "En als het een beetje meevalt, is het misschien wel de start van een hernieuwde radiocarrière", aldus Coninx.