Derbyheld doet Antwerp opnieuw plezier, zege in Eupen loodst Great Old opwaarts

Derbyheld doet Antwerp opnieuw plezier, zege in Eupen loodst Great Old opwaarts

Gepubliceerd: woensdag 18 april 2018 om 22:30wo 18-04-2018 om 22:30

William Owusu beleeft een week om nooit meer te vergeten. Na zijn twee doelpunten in de derbyzege tegen Beerschot-Wilrijk (0-2) sloeg de Ghanees ook op het veld van KAS Eupen weer toe: 0-1. Antwerp blijft zo in het spoor van Sporting Lokeren in Play-Off 2.

The Great Old nam de uitwedstrijd in de Oostkantons meteen in handen. Dat resulteerde in enkele mogelijkheden, maar pas rond het half uur sloegen de bezoekers toe. Na een knappe dribbel van Joaquin Ardaiz kwam de bal voor de voeten van Owusu, die met links mooi binnenschilderde.

Eupen moest reageren, maar ook na de pauze had Antwerp het vrij gemakkelijk onder controle. Ardaiz kreeg nog een mooie mogelijkheid, maar zijn poging stierf op de lat. In het slot duwde Eupen dan toch nog door. Een voetredding van Sinan Bolat behoedde Stamnummer één echter van de nederlaag.

Door het gelijke spel van Sporting Lokeren nadert Antwerp nu tot op één punt van de koploper. Maandag kijken beide teams mekaar in de ogen. Eupen wacht nog steeds op haar eerste zege in Play-Off 2.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws