Standard bezorgt titelkansen Anderlecht een deuk met zege na leuke pot

18-04-2018 22:25
22

Standard heeft de geladen topper tegen RSC Anderlecht naar haar hand gezet. Na een stomende partij voetbal trokken de Luikenaars thuis aan het langste eind: 2-1. In het slot werd de kraker opgeschrikt door een wijnglas.

Traditiegetrouw heeft Anderlecht het niet eenvoudig op Sclessin en de thuisploeg wilde die tendens doorzetten. Toch kregen de Brusselaars meteen een reuzekans: Ryota Morioka besloot echter pal op Guillermo Ochoa. Een minuutje later was het aan de overkant wel raak, toen Renaud Emond een pijnlijke blunder van Matz Sels afstrafte.

Anderlecht was aangeslagen en pufte, voornamelijk tegen een uitmuntende Junior Edmilson. Naar het einde van de eerste helft toe knokte het elftal van Hein Vanhaezebrouck zich echter weer in de wedstrijd. Morioka reageerde echter enkele keren niet scherp genoeg. Vijf minuten voor rust lukte het dan toch, toen uitgerekend Adrien Trebel een afvallende bal strak binnenschoot.

Opschudding
Na de pauze hoopte Anderlecht op haar élan door te gaan, maar Standard nam opnieuw de start voor haar rekening. Dat resulteerde vrij snel. Uitblinkers Edmilson en Mehdi Carcela zetten een aanval op, die laatste werkte op Messiaanse wijze af. Anderlecht moest dus opnieuw komen, maar op Lukasz Teodorczyk moest het daarvoor niet rekenen. De Pool werkte een non-match af en werd gewisseld voor Sylvère Ganvoula.

Die zou zowaar nog de schlemiel van de avond worden. De Congolees liet namelijk twee wenkende kansen onbenut: eerst trapte hij te centraal op Ochoa, nadien miste hij zijn kopbal compleet. Het bleef dan ook bij 2-1 in een intense wedstrijd die tien minuten voor einde nog ontsierd werd door een kwalijk incident. Een supporter van Standard wierp immers een kapot wijnglas richting de lijnrechter.