Dan toch geen oefenduel in Genk: KBVB sluit akkoord met Stad Brussel

Dan toch geen oefenduel in Genk: KBVB sluit akkoord met Stad Brussel

18-04-2018 16:49
2

De Rode Duivels spelen in juni drie oefenmatchen voordat de selectie naar Rusland zal afreizen. In tegenstelling tot eerder berichten worden de voorbereidingsmatchen toch in het Koning Boudewijnstadion afgewerkt. Dat maakte de Belgische Voetbalbond woensdag bekend.

De KBVB wist in een eerder stadium al Europees kampioen Portugal (zaterdag 2 juni), WK-ganger Egypte (woensdag 6 juni) en Costa Rica (maandag 11 juni) te strikken als sparringspartner. Het was echter nog onduidelijk waar de drie duels zouden plaatsvinden. Na diverse gesprekken is dan toch een overeenkomst met de stad Brussel bereikt. Er wordt telkens om 2045 afgetrapt.

Alain Courtois, Brussels schepen van Sport, is blij met het akkoord. ''We kijken ernaar uit om onze nationale ploeg voor zijn drie oefenmatchen in juni in Brussel te kunnen aanmoedigen. Wij zullen alles in het werk stellen opdat onze spelers zich in de beste omstandigheden op het WK kunnen voorbereiden,'' zegt Courtois in een reactie op de website van de bond.

Naar verwachting raakt het duel tegen Portugal makkelijk uitverkocht. Ook voor de 'uitwuifwedstrijd' tegen Costa Rica wordt een uitverkocht huis verwacht. Volgens diverse media waren er vooral twijfels of de ontmoeting met Egypte voldoende animo zou trekken. Er gingen al geruchten dat de KBVB van plan was om de ontmoeting te verhuizen naar de Luminus Arena, de thuishaven van Genk. Dit scenario gaat dan toch niet door.