Martinez houdt goede hoop: ''Deur tot op de laatste dag open''

Martinez houdt goede hoop: ''Deur tot op de laatste dag open''

18-04-2018 15:42
1

55 dagen voor de start van het WK in Rusland heeft bondscoach Roberto Martinez een uitgebreid interview gegeven aan L'Avenir. De recente blessure van Michy Batshuayi kon uiteraard niet onbesproken blijven. 

Batshuayi komt dit seizoen niet meer in actie voor Borussia Dortmund, nadat hij de ligamenten van zijn enkel in de derby tegen Schalke 04 (2-0 verlies) beschadigde. Zijn WK staat daarmee op de helling. Martinez spreekt van een harde klap. ''Het is des te moeilijker omdat hij open was gebloeid sinds zijn verblijf bij Dortmund. Hij is gelukkig, zowel professioneel als privé. Toen ik zag dat hij per brancard het veld verliet, was ik er niet gerust op'', aldus de Spanjaard.

De eerste signalen over de hersteltijd van de kwetsuur zijn positief. Batshuayi kan op tijd hersteld zijn. Martinez hoopt ook dat hij Batshuayi kan selecteren en houdt vertrouwen. ''Ik geef hem absoluut niet op. Bovendien geldt dit ook voor Steven Defour en Nacer Chadli, spelers die twee jaar hebben geïnvesteerd om deze kwalificatie voor Rusland te behalen. Tot de laatste dag laat ik de deur open'', spreekt Martinez duidelijke taal.

Lees ook: Batshuayi reageert bijzonder ontstemd na zware blessure: 'Really?'