Scheidsrechtersbaas Verbist ontvangt officiële klacht: 'Zo flagrant in ons nadeel'

Scheidsrechtersbaas Verbist ontvangt officiële klacht: 'Zo flagrant in ons nadeel'

Gepubliceerd: woensdag 18 april 2018 om 15:06wo 18-04-2018 om 15:06

De arbiters liggen sinds de start van de Play-Offs elke speeldag onder vuur. Dinsdag voelde Oud-Heverlee Leuven zich zwaar benadeeld. Twee twijfelachtige strafschoppen lagen ten grondslag aan een 2-1 nederlaag bij KV Kortrijk. OHL is de dubieuze beslissingen beu en eist actie van scheidsrechtersbaas Johan Verbist (foto).

'Omdat de scheidsrechterlijke beslissingen van Bram Van Driessche in de wedstrijd tegen KV Kortrijk zo flagrant in ons nadeel waren, besliste OH Leuven om klacht in te dienen bij scheidsrechtersbaas Johan Verbist. Hiermee willen we als club een krachtig signaal geven dat we Play-Off 2 serieus nemen en dat wij onze kansen op een eerlijke manier willen verdedigen', klinkt het op de website van de ploeg uit 1B.

Het optreden van Van Driessche is de druppel die de emmer deed overlopen. 'Na de twee strafschoppen en de onterechte rode kaart in de wedstrijd tegen Zulte Waregem, werden opnieuw twee denkbeeldige penalty's toegekend. Deze beslissingen bleken bepalend te zijn voor het resultaat. Op die manier kunnen onze spelers hun kansen in Play-Off 2 niet ten volle benutten.'

OHL wil dat Verbist met een reactie komt. 'OH Leuven neemt Play-Off 2 heel ernstig en mag dit dan ook verwachten van de scheidsrechters die voor deze wedstrijden worden aangesteld. We hopen op deze manier een krachtig signaal te geven en verwachten een duidelijk statement van Johan Verbist', sluit OHL het statement af.

Plaats een reactie

woensdag 18 april 2018 om 15:35
En dus het feit dat er foutieve beslissingen worden genomen, getuigd van scheidsrechters die het allemaal niet serieus nemen?

Wat is dat toch dat verkeerde beslissingen automatisch het gevolg moeten zijn van complottheorieen of van mensen die er met hun klak naar smijten?

Zelfs de meest idealistisch, onomkoopbare mens die er het meest van al energie in steekt en zijn best wil doen... wel zelfs dié scheidsrechter kan nog altijd fouten maken. En dat aanvaarden we allemaal. Tòt op het moment dat die fouten tegen ons gemaakt worden. Dat halen we er plots alle fouten uit het recente verleden bij. Daar hebben we geen moeite mee om mensen te beschuldigen van 'het interesseert hen niet' of 'het zijn weer de grote ploegen die bevoordeeld worden'.

Triestig.
Vind ik leuk
VeeDeeVee +17513
woensdag 18 april 2018 om 15:47
Dat is f*cking PO2.. Waar jullie zo druk in maken OHL?
Vind ik leuk
User251 +1503
woensdag 18 april 2018 om 15:56
Denk wel dat po2 voor de ploegen uit 1B veel aantrekkelijker is, zeker omdat ze zich zo ook kunnen tonen.
Vind ik leuk
woensdag 18 april 2018 om 16:28
Flauwe reactie... zo kan je ook zeggen bij fouten in PO1: het is maar de f*cking jupiler pro league??? Waar jullie zo druk in maken?
Vind ik leuk
Rune1891 +4682
woensdag 18 april 2018 om 16:13
Het viel wel op dat in alle 3 de play off 2 matchen gisteren, het arbiterstrio minstens 1 keer een flagrante fout hebben gemaakt
Vind ik leuk
Marcus_A +1745
woensdag 18 april 2018 om 19:01
Op zich vind ik een klacht van OHL goed: nu wordt het scheidsrechterkorps (en analistenkorps) verplicht snel de interpretatie van wanneer een zogezegde fout strafschop is, tegen het licht te houden. De huidige interpretatie is helemaal doorgeschoten en leidt door bij het minste contact/aanraken een penalty toe te kennen, helemaal tot willekeur: geeft de scheids geel voor schwalbe, kun je niets op aanmerken, geeft hij penalty..dan is dat volgens de huidige interpretatie ook penalty. De grens tussen Schwalbe en penalty is veel te vaag....en nogmaals voetbal is een contactsport
[Reactie gewijzigd op woensdag 18 april 2018 om 19:02]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws