Scheidsrechtersbaas Verbist ontvangt officiële klacht: 'Zo flagrant in ons nadeel'

Scheidsrechtersbaas Verbist ontvangt officiële klacht: 'Zo flagrant in ons nadeel'

18-04-2018 15:06
5

De arbiters liggen sinds de start van de Play-Offs elke speeldag onder vuur. Dinsdag voelde Oud-Heverlee Leuven zich zwaar benadeeld. Twee twijfelachtige strafschoppen lagen ten grondslag aan een 2-1 nederlaag bij KV Kortrijk. OHL is de dubieuze beslissingen beu en eist actie van scheidsrechtersbaas Johan Verbist (foto).

'Omdat de scheidsrechterlijke beslissingen van Bram Van Driessche in de wedstrijd tegen KV Kortrijk zo flagrant in ons nadeel waren, besliste OH Leuven om klacht in te dienen bij scheidsrechtersbaas Johan Verbist. Hiermee willen we als club een krachtig signaal geven dat we Play-Off 2 serieus nemen en dat wij onze kansen op een eerlijke manier willen verdedigen', klinkt het op de website van de ploeg uit 1B.

Het optreden van Van Driessche is de druppel die de emmer deed overlopen. 'Na de twee strafschoppen en de onterechte rode kaart in de wedstrijd tegen Zulte Waregem, werden opnieuw twee denkbeeldige penalty's toegekend. Deze beslissingen bleken bepalend te zijn voor het resultaat. Op die manier kunnen onze spelers hun kansen in Play-Off 2 niet ten volle benutten.'

OHL wil dat Verbist met een reactie komt. 'OH Leuven neemt Play-Off 2 heel ernstig en mag dit dan ook verwachten van de scheidsrechters die voor deze wedstrijden worden aangesteld. We hopen op deze manier een krachtig signaal te geven en verwachten een duidelijk statement van Johan Verbist', sluit OHL het statement af.