Gaat Dembélé afscheid nemen van de Spurs? 'Lucratief avontuur lonkt'

Gaat Dembélé afscheid nemen van de Spurs? 'Lucratief avontuur lonkt'

18-04-2018 12:51
4

De kans is groot dat Mousa Dembélé na dit seizoen vertrekt bij Tottenham Hotspur. Voor onze 30-jarige landgenoot lonkt net als Axel Witsel en Yannick Carrasco een avontuur in China of Italië, meldt The Independent.

Dembélé heeft er inmiddels acht seizoenen opzitten in Engeland en staat open voor een nieuwe uitdaging. Hoewel de Rode Duivel dit seizoen een ijzersterke indruk maakt en volop wordt geprezen door Spurs-manager Mauricio Pochettino, begint het fysieke geweld in de Premier League zijn tol te eisen. Hij was fit genoeg om te starten in slechts twintig van de 33 competitieduels dit seizoen.

Mede door het veeleisende spel van de Spurs lijkt Dembélé te kiezen voor een nieuwe club. De middenvelder heeft nog een eenjarig contract in Londen, waardoor Tottenham wel een forse vergoeding vraagt. Om die reden is een Chinese transfer aannemelijker dan een overstap naar de Serie A. Het vooruitzicht van een lucratief contract in Azië spreekt Dembélé bovendien aan.

Als Dembélé besluit om te vertrekken, verliest Tottenham een sleutelfiguur op het middenveld. De club wordt dan gedwongen om de transfermarkt op te gaan, aangezien ook Fernando Llorente, Toby Alderweireld en Danny Rose dreigen te vertrekken. Tottenham heeft overigens al twee mogelijke vervangers voor Dembélé op het oog.