Is Vanheusden écht een optie voor het WK? Als hij er niet komt, wie dan wel?

Is Vanheusden écht een optie voor het WK? "Als hij er niet komt, wie dan wel?"

18-04-2018 11:08
6

Na één basisplaats in de Jupiler Pro League heeft Zinho Vanheusden al het goede dat over hem verteld werd, meteen bevestigd. De mandekker speelde met Standard  een berewedstrijd tegen AA Gent. Dat zette Filip Joos zelfs aan een ballonnetje op te laten: waarom Vanheusden niet selecteren voor het WK?

Franky Van der Elst vindt dat voorlopig nog wat vroeg, al kan hij niet om het enorme talent van de verdediger heen. "We moeten niet gaan overdrijven", zegt de oud-international in Het Belang van Limburg. "Origi was ook een wit konijn dat uit de hoge hoed werd getoverd. In Zinho zijn geval moeten nog wat jongens afvallen en moet hij zelf spelen."

"Op termijn kan hij zeker tot een Rode Duivel uitgroeien", klinkt Van der Elst wel verzekerd. "Het verwachtingspatroon is gigantisch en dat moeten we niet onnodig gaan vergroten, maar van al die gasten in de U19 had hij de meeste potentieel. Dus kan je zeggen: als hij er niet komt, wie dan wel?" Vanheusden werd als jeugdspeler bij Standard weggeplukt door Internazionale, waarna de Italianen hem deze winter terug uitleenden aan de Rouches.

No Poll