Belgische profvoetballer flirtte met de dood: 'Twintig procent overlevingskans'

Belgische profvoetballer flirtte met de dood: 'Twintig procent overlevingskans'

18-04-2018 07:50
3

Jonas Vinck – verdediger van het noodlijdende Lierse SK – is door het oog van de naald gekropen. De 22-jarige rechtsachter onderging een simpele meniscusoperatie, maar een ziekenhuisbacterie zorgde ervoor dat hij even voor zijn leven moest vrezen.

Enkele dagen na de operatie werd de pijn steeds erger, dat terwijl het normaal juist lichter zou moeten worden. Vinck besefte dat er iets niet pluis was. "Maar toen ik een paar dagen later van de pijnstillers verlost was, voelde ik dat er iets niet pluis was. Ik liep in de living rond op m'n krukken met de tranen in de ogen", klinkt in Het Nieuwsblad.

De knie van de Lierse-verdediger werd op het gegeven moment beenhard, het sein om naar het ziekenhuis te gaan. "Een ziekenhuisbacterie, was het verdict. Ze hebben toen meteen twee spuiten met pure etter uit mijn knie getrokken. Het volgende wat ik me herinner is dat ik wakker werd op de afdeling intensieve zorgen met allemaal draden aan mijn lijf."

De dokter was meteen eerlijk. "Toen werd me verteld dat ik was binnengekomen met maar twintig procent overlevingskans… Dat was wel even slikken. Wat me heeft gered? Puur geluk denk ik", besluit Vinck.