Waasland-Beveren stevig onder vuur: 'Dat moet het bestuur zichzelf aanwrijven'

Waasland-Beveren stevig onder vuur: 'Dat moet het bestuur zichzelf aanwrijven'

17-04-2018 21:02
1

Hier en daar klonken er al geruchten dat Sven Vermant onder vuur ligt bij Waasland-Beveren. Het bestuur zou overhoop liggen met de coach. Onbegrijpelijk, zo oordeelt Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine.

Volgens hem moeten ze bij Waasland-Beveren vooral naar zichzelf wijzen. 'Als men stelt dat hij te weinig communiceert, dan moet het bestuur dat zichzelf aanwrijven. Als je een trainer aantrekt, moet je zijn profiel kennen, anders ga je in de fout', schrijft hij.

'Vermant hoeft ook niet te luisteren naar zijn bestuur, want als het misloopt, betaalt hij sowieso het gelag. Je mag toch ook niet vergeten dat Vermant lof kreeg toen hij overnam van Clement. Hij zette de succesreeks voort, ondanks het verlies van Morioka en Seck.'

Slechte ontwikkelingen
Daarnaast zou de coach ook met heel wat externe factoren zitten. 'Vermant wordt momenteel niet gediend door de ontwikkelingen bij de club', geeft Sys aan.

'Sterkhouder Camacho vertrok nog, Demir tekende bij Zulte Waregem. Dat is het niet onlogisch dat het kaartenhuis ineen stuikt, dat er onrust in de groep sluipt. Moet je zoiets een trainer aanwrijven', vraagt hij zich af.