'De Bruyne praat met Guardiola over toekomst van Man City en heeft verzoek'

'De Bruyne praat met Guardiola over toekomst van Man City en heeft verzoek'

17-04-2018 20:31

Josep Guardiola gaat zijn contract bij Manchester City met tenminste één extra jaar verlengen. Dat schrijft The Telegraph dinsdag. De Spanjaard leidde zijn ploeg dit seizoen op overtuigende wijze naar de titel in de Premier League.

Guardiola heeft het zo naar zijn zin dat hij niet twijfelt over een langer verblijf in het Etihad Stadium. Zijn huidige verbintenis loopt medio 2019 af, maar door de nieuwe krabbel wordt dat tenminste medio 2020.

Dat wil Guardiola volgend seizoen doen met een aantal nieuwe sterren. Kevin De Bruyne, dit seizoen een van de uitblinkers van City, heeft zijn trainer volgens The Telegraph zelfs verzocht de transfermarkt op te gaan om de huidige ploeg naar een hoger niveau te brengen. Op die manier zou eindelijk aan het hogere doel - succes in de Champions League - voldaan kunnen worden.

City gaat in ieder geval op zoek naar een defensieve middenvelder en een veelzijdige aanvaller. "Het is belangrijk voor de club om nieuwe spelers te halen. Zo blijven we groeien. We hebben een geweldige selectie. Met een paar versterkingen brengt het ons naar een nog hoger niveau."