Openlijke aanval op de refs: ''Ik zie een verkeerde tendens in de Play-Offs''

Openlijke aanval op de refs: ''Ik zie een verkeerde tendens in de Play-Offs''

17-04-2018 14:53
5

De Play-Offs zijn pas drie speeldagen onderweg, maar de arbitrage ligt al weer serieus onder een vergrootglas na enkele discutabele beslissingen. Zo kreeg Racing Genk al twee lichte strafschoppen tegen. Genk-trainer Philippe Clement vindt het hoog tijd om aan de alarmbel te trekken.

"Ik zie een verkeerde tendens in deze Play-Offs", trekt Clement van leer in Het Laatste Nieuws. "Bepaalde spelers gaan in de zestien meer op zoek naar het contact dan naar een schietkans of een voorzet. Tegenwoordig wordt voor een muggenbeet een strafschop gegeven. De scheidsrechters moeten daartegen optreden'', richt hij zich tot de refs.

Clement is echter tevens van mening dat de coaches een belangrijke rol hebben te vervullen. ''Als elke trainer van zijn spelers vraagt om bij het minste contact te gaan liggen, als dat het voetbal is waar wij naartoe willen in België, dan zijn we verkeerd bezig'', klaagt de ex-Rode Duivel.

Persoonlijk treedt Clement streng op tegen schwalbes van zijn eigen spelers. ''Ik zal mijn spelers nóóit de opdracht geven om te duiken. Integendeel, ik heb Buffel en Ndongala aangesproken op hun schwalbe in de bekerfinale. Wat dat betreft, voel ik me soms Don Quichot. Kijk naar de fase met Aidoo op Charleroi in de laatste minuut. Dat is veel meer strafschop dan Rezaei, alleen blijft Aidoo recht en probeert hij te scoren. Zijn we dan naïef? Dan is dat maar zo, ik hou vast aan mijn principes'', besluit Clement.

Lees ook: Ook Clement is duidelijk over penaltyfase: 'Charleroi heeft dat geleerd na RSCA'