'Parket moeit zich met de zaken, eersteklasser wordt gecontroleerd'

'Parket moeit zich met de zaken, eersteklasser wordt gecontroleerd'

25-04-2018 13:15
7

KV Mechelen is niet van plan om zonder slag of stoot te degraderen. Op het veld kon het dat niet voorkomen, nu gaat het de juridische toer op. Het heeft een juridische procedure aangespannen tegen de KBVB en de beslissing om Moeskroen een licentie toe te kennen.

De club uit Henegouwen werd onlangs nog overgenomen door een Zuid-Koreaanse investeringsmaatschappij, maar volgens Malinwa is Moeskroen gewoon nog steeds in handen van makelaars (wat verboden is).

"Als je op Google de naam van hun nieuwe eigenaar Piempongsant intikt, vind je al snel dat hij in het netwerk van de twee supermakelaars (Zahavi en Ramadani) zit, en duiken er artikels over de Panama-papers op. We zouden daarom graag op z'n minst wat inkijk krijgen in de zaak", reageert de club bij Het Laatste Nieuws.

Klacht
Daarom legt Mechelen een klacht neer bij het BAS. Maar de club stuurde ook een dagvaarding naar de KBVB. Het wil namelijk een onderzoek naar de manier waarop Moeskroen de voorbije jaren aan een licentie is geraakt. Er zou twijfel bestaan over de echtheid van enkele cruciale documenten in het dossier van de club.

Als KV Mechelen gelijk krijgt, zou dat voor een bijzonder vreemde competitie kunnen zorgen. 'In 2007 deed Namen hetzelfde door de licentie van Geel te betwisten, mét resultaat. Uiteindelijk mochten er geen 18 maar 19 ploegen in tweede klasse spelen. Naar analogie daarvan wil KVM volgend seizoen naar een 1A met 17 ploegen. Mét Mechelen en mét Moeskroen, dus', schrijft de krant.

Update 25/4, 13.15: Het onderzoek naar Moeskroen is begonnen. De Tijd meldt dat KV Mechelen effectief klacht heeft ingediend en dat het Parket zich nu met de zaken gaat bemoeien. De klacht van KV Mechelen wordt bekeken en of Moeskroen in orde is met alle documenten.