'Dendoncker krijgt dan toch zijn toptransfer dankzij... oud-bestuur van RSCA'

'Dendoncker krijgt dan toch zijn toptransfer dankzij... oud-bestuur van RSCA'

17-04-2018 07:16
10

De nieuwe club van Leander Dendoncker is mogelijk nu al bekend. Voor de verdediger/middenvelder zelfs al een tijdje. De Spaanse topclub Atlético Madrid maakt een enorme kans op de handtekening van de Rode Duivel.

Het Nieuwsblad weet namelijk dat Dendoncker en Anderlecht een voorakkoord hebben met de Spaanse topclub. Niet sinds kort, maar al maandenlang. Een cadeautje van het oud-bestuur voor Marc Coucke. Bij de overname van paars-wit botste de nieuwe voorzitter van Anderlecht op een verrassing. Zo werd bij een overeenkomst duidelijk dat Anderlecht het verkooprecht op Dendoncker aan Atlético Madrid heeft verleend.

Dat betekent echter niet dat Dendoncker sowieso voor Atlético zal voeballen, het kan nog altijd onder het verkooprecht uit. Maar de Spaanse club kan hem - als het dat wil - komende zomer wel overnemen voor een som van twintig miljoen euro.

Als Atlético in eerste instantie beslist om hem niet over te nemen en een andere club meer biedt, krijgt Atlético alsnog een kans om dat bedrag te evenaren. Ook dan wordt de middenvelder verkocht aan Atlético.