'AA Gent blijft het vizier richten op spits: scout aanwezig in Servische derby'

'AA Gent blijft het vizier richten op spits: scout aanwezig in Servische derby'

16-04-2018 17:20
2

Rode Ster en Partizan streden zaterdag weer eens om macht in het Servische Belgrado. De door Rode Ster gewonnen stadsderby (2-1) werd druk bezocht door scouts. AA Gent, Anderlecht en Club Brugge hadden ook iemand op de tribune zitten.

Servische media meldden eerder al de meeste scouts aanwezig waren om Partizan-verdediger Svetozar Markovic aan het werk te zien. De 18-jarige Markovic wordt gezien als een toptalent, dat ook op de radar zou staan van topclubs als Liverpool en Juventus. Anderlecht en Club Brugge zouden naar verluidt eveneens voor hem zijn gekomen.

AA Gent zou ook bij de derby aanwezig zijn geweest, maar de Buffalo's kwamen dan weer niet voor Markovic. Gent zou namelijk het oog hebben laten vallen Leandre Tawamba, een ploegmaat van Markovic. Tawamba is een 28-jarige spits uit Kameroen, die dit seizoen elf goals produceerde in dertig competitieduels. Tegen rivaal Rode Ster Belgrado kon hij geen nederlaag voorkomen. Het was overigens niet de eerste keer dat Gent de aanvaller ging bekijken.

Lees ook: 'Anderlecht en Club strijden om Servisch toptalent, maar er is ook concurrentie'