Tegenslag voor Antwerp: 'Blessure maakt vroegtijdig einde aan uitleenbeurt'

Tegenslag voor Antwerp: 'Blessure maakt vroegtijdig einde aan uitleenbeurt'

Gepubliceerd: maandag 16 april 2018 om 16:45ma 16-04-2018 om 16:45

Royal Antwerp FC kon zondag een groot feest vieren na een derbyzege op Beerschot-Wilrijk: 2-0. Na de match gingen er bij de thuisploeg echter ook zorgen uit naar Aurélio Buta, die al voor rust naar de kant moest. De resultaten van de onderzoeken zijn bekend en die zijn niet goed voor speler en club.

De Gazet van Antwerpen meldt maandagmiddag dat de rechtsback een middenvoetsbeentje heeft gebroken. De Portugese jeugdinternational, die dit seizoen werd gehuurd van Benfia, staat naar verwachting minstens zes weken buitenspel. Dat betekent dat Buta zijn laatste match van het seizoen al heeft gespeeld. Het blijft zodoende bij zeventien officiële optredens voor Buta, die sinds november weinig meer was weg te denken uit de basiself van coach Laszlo Bölöni.

The Great Old moet ook bang afwachten hoeveel weken het zonder Jonathan Pitroipa moet doen. Pitroipa viel eveneens uit tegen Beerschot-Wilrijk. De middenvelder van Burkina Faso liep een spierscheur op, maar de exacte ernst van de blessure moet nog worden vastgesteld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws