'De Wever kondigt drastische maatregelen aan voor Antwerpse derby op het Kiel'

'De Wever kondigt drastische maatregelen aan voor Antwerpse derby op het Kiel'

16-04-2018 14:15
23

De derby tussen Antwerp FC en KFCO Beerschot-Wilrijk werd gewonnen door The Great Old. Naast het veld werd de prestigestrijd ontsierd door problemen tussen beide supportersclans. Bart de Wever lacht er niet mee.

Tijdens de wedstrijd probeerden de bezoekende fans over de omheining tot bij het thuispubliek te geraken. Na de wedstrijden blokkeerde een groep Antwerp-fans de weg, zodat de bussen van de Beerschot-supporters niet weg konden. Het waterkanon werd zelfs ingezet.

Antwerps voorzitter Bart De Wever reageert op de ongeregeldheden. "We hielden er rekening mee dat er problemen zouden kunnen ontstaan. Ik kan daar voorlopig nog niets over zeggen omdat ik eerst de verslagen van de politie wil afwachten", klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Extra maatregelen
Over twee weken vindt de return plaats. De Wever is van plan om – indien dat nodig is – drastische maatregelen te nemen. "We gaan deze week met de politie samenzitten om de incidenten te evalueren. Op basis daarvan zullen we beslissen of we extra maatregelen moeten nemen voor de terugwedstrijd", besluit hij.