Anderlecht maakt indruk: 'Hij verdeelde en heerste, het was weergaloos'

Anderlecht maakt indruk: 'Hij verdeelde en heerste, het was weergaloos'

Gepubliceerd: maandag 16 april 2018 om 13:15ma 16-04-2018 om 13:15

Heeft Anderlecht net op tijd een speler ontdekt die het verschil maakt? Lazar Markovic leek lange tijd een misser, maar nu hij matchfit is laat hij zijn meerwaarde blijken. Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws, is wild van hem.

Markovic heeft duidelijk indruk gemaakt. "Paars-wit werd gedragen door het voetbalvernuft van Lazar Markovic, de allerlaatste transfer die Herman Van Holsbeeck realiseerde als manager van Anderlecht. Een kwartier voor middernacht, de 31ste januari. Markovic verdeelde en heerste. Weergaloos. Een intelligente voetballer die de ruimtes zag voor zichzelf en zijn medemaats. Een clinic van een halfuurtje - zijn pijp was dán al uit."

Markovic brengt Anderlecht zo iets dichter bij de huisstijl. "Anderlecht moet niet proberen om kampioen te worden. Anderlecht moet eerst proberen terug zichzelf te vinden. Markovic past in dat plaatje. "Ik mis typische Anderlecht-voetballers", sprak Hein Vanhaezebrouck na de nederlaag in Oostende, kort voor Valentijn. "Jongens die met een actie het verschil kunnen maken." Bij deze, Hein. Maar kan Anderlecht de Serviër langer aan zich binden?"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws