'Grote belangstelling voor Cillessen: drie Europese topclubs informeren bij Barça'

'Grote belangstelling voor Cillessen: drie Europese topclubs informeren bij Barça'

Gepubliceerd: maandag 16 april 2018 om 11:47ma 16-04-2018 om 11:47

Jasper Cillessen heeft wat te kiezen in de zomer. De tweede doelman van FC Barcelona staat op het verlanglijstje van drie Europese topclubs: Liverpool, Atlético Madrid en Napoli.

Dat meldt El Mundo Deportivo. De Catalaanse krant schrijft maandag dat Cillessen zich in de spaarzame wedstrijden die hij krijgt van Barça-trainer Ernesto Valverde in beeld heeft gekeept bij de drie clubs. Liverpool, Atlético en Napoli hebben bij Barcelona geinformeerd naar de transferstatus van Cillessen.

De Oranje-international beschikt in Camp Nou over een contract tot medio 2021, waarin een minimale afkoopsom van zestig miljoen euro staat. Napoli ziet in hem een geschikte opvolger van Pepe Reina, terwijl Atletico zich voorbereidt op een leven zonder Jan Oblak. Het is niet bekend wat Liverpool voor plannen met hem heeft.

Toch is een transfer absoluut geen uitgemaakte zaak. Cillessen is ondanks zijn reserverol gelukkig in Barcelona. Veel zal volgens El Mundo Deportivo afhangen van Barça's plannen: als hij sowieso de tweede doelman achter Marc-André ter Stegen blijft, wordt de kans op een vertrek groter.

Plaats een reactie

Riddlin +2598
maandag 16 april 2018 om 11:53
Maakt toch ook geregeld een foutje. Denk niet dat cillessen een vooruitgang zou zijn voor Liverpool
Vind ik leuk
dethklok28 +5393
maandag 16 april 2018 om 14:22
Sinds hij Barcelona is is hij gewoon uitstekend bezig. Zeer weinig foutjes. En het is trouwens eigen aan voetballende keepers dat ze wel eens een fout maken. Zij leggen meer risico in hun spel, zorgen ervoor dat de verdedigers tot 20 meter hoger kunnen spelen. Ter Stegen heeft ook paar foutjes op korte tijd. (Zette ze wel zelf recht)
Thuis tegen Roma ging een dribbel tegen de achterlijn mis en tegen Valencia speelde hij een pas fout in die bij een Valencia speler uitkwam. Dat is gewoon eigen aan voetballende keepers. In mijn ogen zou hij een meerwaarde zijn bij alle drie bovengenoemde teams. Persoonlijk hoop ik op Mignolet naar Napoli. Reina zou naar Milan gaan. Cilessen ipv Karius (Al zal klopp dat niet willen)

Oblak, Courtois, Donnarumma en Navas zie ik allemaal verhuizen van de zomer.
Vind ik leuk
jacoeder +129
maandag 16 april 2018 om 12:39
Als Cilissen toch zou vertrekken zou ik opteren voor Napoli. Bij Liverpool hebben ze Karius (het paradepaardje van Klopp) al en bij A.Madrid staat er met Oblak al een ijzersterke keeper onder de lat. Bij Napoli daarentegen staat Pepe Reina onder lat. In mijn ogen ook geen slechte keeper maar toch al wat verder gevorderd in de jaren.
Vind ik leuk
Riddlin +2598
maandag 16 april 2018 om 18:04
Reina gaat sowieso weg, bij Atletico halen ze alleen een nieuwe doelman als oblak weggaat en over Karius zou Klopp ook niet tevreden zijn
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws