Reukje aan Anderlecht-goal? Je kan daar vraagtekens bij plaatsen

Reukje aan Anderlecht-goal? "Je kan daar vraagtekens bij plaatsen"

16-04-2018 10:50
13

Anderlecht domineerde zondag in eigen stadion Club Brugge. Het won uiteindelijk dankzij een doelpunt van Lukasz Teodorczyk, maar François Colin vraagt zich af of dit een geldig doelpunt was.

De columnist van De Witte Duivel is evenwel vol lof over de videoref. "De VAR besliste de uitslag in de topper tussen Anderlecht en Club Brugge door de gelijkmaker van Diaby af te keuren voor buitenspel. Het ging om centimeters, maar het was wel de juiste beslissing."

"Al kunnen er ook vraagtekens geplaatst worden bij het enige doelpunt van Teodorczyk. De Pool gaf Cools een lichte duw waardoor deze even struikelde. De Brugse verdediger viel niet, maar was wel uit balans en Teo kreeg vrije baan om binnen te koppen. Ruim verdiend overigens", voegt hij daaraan toe.

Of deze zege de competitie spannend maakt, dat weet Colin niet. "Anderlecht staat na deze zege op drie punten van Club. De spanning is dus terug. Laat ons toch voorzichtig zijn. Het verschil is nog steeds drie punten en eigenlijk vier. Blauw-zwart speelde al twee keer uit en Sporting twee keer thuis. Paars-wit moet ook nog naar het Jan Breydelstadion."