'Barça shopt weer in Nederland, Catalanen denken aan Ajax-toptalenten'

'Barça shopt weer in Nederland, Catalanen denken aan Ajax-toptalenten'

16-04-2018 09:23
1

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn een belangrijk onderdeel van het 'Plan Renove' van FC Barcelona. Dat meldt El Mundo Deportivo. De contacten met Ajax en de twee spelers zouden al zijn gelegd vanuit Camp Nou.

Barcelona heeft concrete belangstelling voor De Ligt (18) en De Jong (20). De twee Ajacieden zijn inmiddels tientallen keren bekeken door scouts van de Catalaanse grootmacht, die telkens met een positief rapport thuiskwamen. Ook algemeen directeur Pep Segura en technisch secretaris Robert Fernandez zijn overtuigd. De derde speler op het verlanglijstje is Antoine Griezmann (Atlético Madrid).

Volgens El Mundo Deportivo heeft Barcelona al 'stappen gezet' in de jacht op De Ligt en De Jong. Het liefst handelt de aanstaande kampioen van Spanje snel, omdat de twee toptalenten in de gaten worden gehouden door meer clubs. De kans bestaat dat Barça ze deze zomer al vastlegt en vervolgens nog een tijdje stalt bij Ajax.

Ajax zou op de hoogte zijn van de belangstelling voor De Ligt en De Jong. De twee spelers zijn zelf enthousiast over het perspectief op een overstap naar de Europese top. Mogelijk moet Barça enkele spelers verkopen om de komst van de twee Ajacieden te financieren.