Werd Club Brugge toch benadeeld? Het was helemaal geen buitenspel

Werd Club Brugge toch benadeeld? "Het was helemaal geen buitenspel"

16-04-2018 09:05
13

RSC Anderlecht is er zondag in geslaagd om met 1-0 van Club Brugge te winnen. Het kon nochtans anders afgelopen zijn. Het doelpunt van Abdoulay Diaby werd afgekeurd wegens buitenspel. Een onbegrijpelijk beslissing volgens Philippe Albert.

"Wat mij betreft was het geen buitenspel bij het doelpunt van Diaby", zegt de analist in La Capitale. "De scheidsrechter nam een beslissing en iedereen was het met hem eens."

De VAR greep echter in. "Het hele stadion leek te wachten op de bevestiging van de videoref, die het eens zou zijn met Vertenten. Plots krijgt die echter in zijn oortje te horen dat het buitenspel is, maar hij is de beelden niet zelf gaan bekijken. Dat begrijp ik niet."

"Hoe dan ook is het erg frustrerend als je op deze manier een doelpunt ontnomen wordt", geeft de analist aan. "Dat doelpunt van Diaby had de wedstrijd helemaal kunnen doen veranderen, al moet ik wel zeggen dat Anderlecht een goede match heeft gespeeld. Er stond een ploeg op het veld die koste wat het kost wilde winnen", besluit hij.