Het is wel vreemd dat alles nu in het voordeel van Anderlecht uitdraait

"Het is wel vreemd dat alles nu in het voordeel van Anderlecht uitdraait"

16-04-2018 06:58
26

Na de 1-0 nederlaag tegen RSC Anderlecht waren enkele spelers van Club Brugge niet te spreken over de videoref. Het doelpunt van Abdoulay Diaby werd afgekeurd na een ingreep van de VAR. Onbegrijpelijke beslissing, volgens Lior Refaelov.

"Ik zag in de kleedkamer de beelden van die offside ... Belachelijke beslissing", reageerde de Israëliër tegenover Het Laatste Nieuws. "Dat de videoref zó'n invloed mag hebben op het spel als het zó nipt is. Misschien moeten we in de toekomst alles door een computer en een videoref laten beslissen. Dan hebben we geen ref meer nodig ophet veld. Ik ben zelfs nu nog niet zeker dat het offside was. En als het fiftyfifty is, waarom moet die videoref dan tussenkomen?"

Volgens de middenvelder krijgt Anderlecht de laatste weken te veel in hun voordeel gefloten. "Vorige week komt de videoref niét tussen als er een (onterechte, red.) penalty wordt gefloten op Teodorczyk en nu wel. Het is vreemd dat alles in het voordeel van Anderlecht uitdraait."

"Misschien willen ze de door Club te laten verliezen de Play-Offs nog wat interessant houden. Dat is ons gevoel op dit moment, niet alleen van mij", zegt hij.