Monsterzege PSG op Monaco: club voor vijfde keer in zes jaar tijd kampioen

Monsterzege PSG op Monaco: club voor vijfde keer in zes jaar tijd kampioen

15-04-2018 23:12
1

Paris Saint-Germain is voor de vijfde keer in zes jaar tijd kampioen van Frankrijk gewonnen. Het duel met nummer twee AS Monaco was een simpele prooi voor de grootmacht uit Parijs: het werd maar liefst 7-1.

PSG en Monaco troffen elkaar twee weken geleden ook al in de finale van de Coupe de la Ligue, de tweede beker van Frankrijk. Ook toen waren de Parijzenaars met duidelijke cijfers te sterk: 3-0. Zondagavond deed de ploeg van Unai Emery er een flinke schep bovenop. De wedstrijd was al na twintig minuten beslist. Giovani Lo Celso opende al vroeg de score, waarna ook Edinson Cavani en Angel Di Maria trefzeker waren. Na 27 minuten maakte Lo Celso zijn tweede en de vierde voor PSG.

Rony Lopes deed voor rust namens Monaco nog wat terug met de 4-1, maar na de pauze ging PSG vrolijk door. Di Maria maakte er na een uur spelen 5-1 van en via een eigen goal van Radamel Falcao werd het 6-1. Julian Draxler zorgde in de slotfase voor de 7-1 einduitslag.

De landstitel is de tweede prijs voor de ploeg van Thomas Meunier dit seizoen. De ploeg van Emery kan ook nog de beker winnen. Daarvoor moet er woensdag in de halve finale worden afgerekend met Caen.