Spelersrapport: Dendoncker en Teo zijn weer helemaal terug, Vormer grote buis

Spelersrapport: Dendoncker en Teo zijn weer helemaal terug, Vormer grote buis

15-04-2018 20:02
10

De titelstrijd is weer nieuw leven ingeblazen. Zeker na de winst van RSC Anderlecht tegen Club Brugge. Mede dankzij een sterke Leander Dendoncker en Lukasz Teodorczyk werd het 1-0 voor de Brusselaars. Het spelersrapport.

Anderlecht

Sels – 6
Kwam de eerste helft amper in actie, maar stond er in de tweede helft wel bij enkele goede kansen voor Club.

Saelemaekers 6
Had het na een moeilijk begin en studieronde veel makkelijker tegen Anthony Limbombe. De Rode Duivel wist de jongeling van Anderlecht maar moeilijk te verschalken.

Josué Sa – 6
Hein Vanhaezebrouck is niet zijn grootste fan, maar speelde een degelijke wedstrijd tegen Blauw-Zwart.

Dendoncker – 7
Kent een rotseizoen, maar daar was vandaag niets van te merken. Speelde zijn beste wedstrijden in weken of zelfs maanden.

Obradovic 5,5
Speelde zijn wedstrijd en kwam verdedigend eigenlijk geen enkele keer in de problemen.

Saief - 6
Kende een makkelijke avond op links, met Cools die amper aan bod kwam. Liep zich ook meermaals goed vrij.

Trebel - 7
Keerde terug na wekenlange schorsing en liet zien dat hij een belangrijke schakel is op het middenveld. Een Anderlecht mét Trebel draait altijd beter.

Kums - 6
Speelde samen met Trebel een bijzonder gretige wedstrijd en hield Vanaken en Refaelov uit de wedstrijd.

Markovic – 7
Toonde vlagen van zijn klasse en jaagde de Brugse verdedigers de stuipen op het lijf. Hier kan Anderlecht nog veel plezier aan beleven.

Gerkens – 6
Liep zoals gewoonlijk het meest van iedereen op het veld. Voor echt groot gevaar zorgde dat echter niet. Blijft toch belangrijk voor Anderlecht.

Teodorczyk – 8
De Teodorczyk van vorig seizoen lijkt weer helemaal terug. Kon zich makkelijk vrijspelen en creëerde dan ook een pak kansen. Werd uiteindelijk beloond met een doelpunt.

Club Brugge

Gabulov – 7,5
Was in de eerste helft de man van de match. Hield Club Brugge meermaals recht met een goede save en zorgde voor heel wat frustratie bij de spitsen van Anderlecht. Werd uiteindelijk toch geklopt, maar kan terugblikken op een goede partij van hem.

Cools – 4
Saief maakte het de rechterflank van Club moeilijk. Ging daarnaast ook in de fout bij de 1-0 van Anderlecht.

Mitrovic – 5
Na een sterk begin bij Club Brugge heeft de Kroaat het toch wat moeilijker. Dat bewees hij ook tegen Anderlecht.

Mechele – 3
Kende een zeer moeilijke wedstrijd en had heel wat moeite met Lukasz Teodorczyk. Moest vaak aan de noodrem trekken.

Denswil – 4
Had het bijzonder moeilijk met Markovic en Teodorczyk, die tussen de linies liepen. Presteerde, net zoals de voorbije weken, bijzonder matig.

Limbombe – 4
Had een weekje meer rust dan zijn ploegmaats, maar dat was er niet meteen aan te zien. Kreeg de jonge Saelemaekers tegenover zich, maar kon daar amper van profiteren.

Nakamba – 5
Dichtte weer veel gaten, maar was verder bijzonder onopvallend. Had het met momenten moeilijk om Markovic en Gerkens te volgen.

Vormer – 3
Liep veel en zette veel druk, maar was vaak bijzonder ongelukkig in zijn acties. De Nederlander blijft het moeilijk hebben na zijn Gouden Schoen en bewees dat opnieuw tegen Anderlecht.

Vanaken – 5
Kreeg de Brugse motor zo goed als nooit op gang. Sven Kums en Adrien Trebel hielden de nummer tien van Blauw-Zwart in toom.

Refaelov – 5
Tegen KAA Gent nog één van de uitblinkers, maar nu had de Israëliër het moeilijk. Op het overbevolkte middenveld kon de middenvelder zijn stempel niet drukken.

Diaby – 5
Kende een bijzonder moeilijke wedstrijd, maar tien minuten voor tijd was het dan toch raak. Zijn doelpunt werd echter terecht afgekeurd voor buitenspel.

Wesley – 4
Verving de teleurstellende Refaelov, maar kon niet voor gevaar zorgen.