Anderlecht mengt zich weer helemaal in titelstrijd na zege tegen mak Club Brugge

15-04-2018 19:53
33

Club Brugge is er niet in geslaagd om de reeks zonder overwinningen in het Astridpark te breken. Tegen een sterk RSC Anderlecht had het helemaal geen verhaal. Het werd 1-0 voor de Brusselaars.

Dat RSC Anderlecht de titelstrijd nog niet heeft opgegeven, werd al snel duidelijk. De Brusselaars begonnen goed aan de partij. De eerste kans was voor Abdoulay Diaby, maar daarna was het toch vooral paars-wit dat het voortouw nam.

Onder andere Lukasz Teodorczyk en Lazar Markovic konden de Brusselaars op voorsprong brengen. Een goed keepende Vladimir Gabulov zorgde er echter voor dat het bij rust nog steeds 0-0 stond.

Na de pauze leek Club Brugge meer in de wedstrijd te komen, maar het was Lukasz Teodorczyk die de verdiende 1-0 scoorde via een krachtige kopbal.

Waar is Club?
Ook na het doelpunt bleef het wachten op een echte reactie van Club Brugge. Op één goede kans voor Abdoulay Diaby na, kwam Blauw-Zwart er helemaal niet aan te pas. De Bruggelingen zijn de grootste titelkandidaat, maar dat was er in het Astridpark helemaal niet aan te zien.

Anderlecht, gesteund door het publiek, kreeg het in de laatste minuten toch wat moeilijker. Blauw-Zwart kon zelfs nog scoren, maar de videoref greep nu wel correct in na enkele centimeters buitenspel van Abdoulay Diaby. Ook enkele kansen later kon er niet gescoord worden. Het bleef 1-0.